Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

0232 502 3274
Kitap Yayın

1890-1922 Arası İzmir’de Faaliyet Gösteren Rum Spor Kulüpleri - Andreas Baltaş

Stok Kodu

YY115

Markası

Yakın
Kargo Bedava
:
255.00TL
KDV Dahil
Tek Çekim Fiyatı
:
255.00TL
KARGO BİLGİSİ
ANLAŞMALI FİRMALAR
Ad.
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Yorumları
  • Kargo ve Ödeme

1890-1922 Arası İzmir’de Faaliyet Gösteren Rum Spor Kulüpleri - Andreas Baltaş

Altay Spor Eğitim Vakfı

Editör Ozan Yücesoy

Çeviren Hamit Sakallı

248 sayfa

1.Baskı

Mayıs 2021

Araştırma

 

Türkiye’deki okuyuculara sunduğumuz bu eserde akademisyenliğin getirdiği titizliği ve detaycılığı, nesnel bir bakış açısıyla okuyucuya yansıtmayı başaran tarihçi ve yazar Andreas Baltas, Rum ve Yunan arşivlerinden elde ettiği çok sayıda bilgi ve belge ile 1890-1922 arası İzmir’in sosyal ve sportif hayatına ayna tutmaktadır…

“… 1918’de Ayos Trifonas’da bulunan Apollon Stadı’nda Apollon ile beraber Karataş Pelops’un, Türk kulübü Altay’ın ve Askeri Demiryolu Okulu’nun katılımlarıyla gerçekleşen VIII. Apollon Oyunları, Apollon Oyunları arasında öne çıkarılabilecek oyunlardandır…”

“…1920 İzmir Şampiyonasını kazanan Apollon takımı, Küçük Asya’nın en güçlü takımı olarak değerlendirilmekteydi ... Ermeni Kulübü, Apollon’un en güçlü rakibiyken, Panionios 1921 yılındaki seferberlik ilanından sonra gücünü kaybetmiş ve kadrosu artık çok genç veya cepheden ayrılmış yaşlı sporcular ve son dönemde kendilerine kayıt yaptırmış olan Palaia Ellada [Eski Yunanistan] Kulübü sporcularından oluşması dolayısıyla şampiyonluk mücadelesi verememiştir. …”

“…Bisiklet; geniş bir alanda İzmir içerisindeki mesafelere, civardaki semtlere ve komşu köylere gitmek için kullanılan yaygın bir ulaşım aracıydı. İzmirliler bisiklete “velospetia” [velespit] (Fransızca üç tekerlekli bisiklet anlamına gelen velocipede) derken, komşuları olan Karaburunlular ise bisiklete “apodilata” derlerdi. İzmir spor cemiyetleri, kuruluşlarının ilk yıllarından itibaren bisiklet branşını bünyelerinde barındırıp geliştirmişlerdir...”

“Kadın ile erkeğin denize birlikte girmesi (bains mixtes) hemen hemen yasak olmasa da yüzme fikri yavaş yavaş kendi sıkı taraftarlarını oluşturmaktaydı. … sahillerde ahşap duvarlarla etrafı çevrili ve daimi olarak bekçiler tarafından asayişin sağlandığı erkeklerle kadınların denize girdikleri kelimenin tam anlamıyla etrafı örülmüş ve ayrı alanlar bulunmaktaydı. İzmir’deki “Dissos’un Sahili” isimli yer kuşkusuz buna iyi bir örnek olarak gösterilebilir…”

Bu ürün henüz yorum almamış. Yorum yapabilmek için bu ürünü satın almış olmanız gerekmektedir.

Garanti Şartları

Organik ürünler için istendiğinde ürün sertifika kopyası gönderilir.

Kargo ve İade

Kargonuzu teslim almadan önce lütfen eksik, hasarlı ya da ayıplı olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer kargonuzda normal dışı bir durum gözlemlerseniz zabıt tutarak ürününüzü kargo görevlisine iade ediniz.

Sipariş Kargoya Verilişi

Ürünler siparişi verdiğiniz tarihten itibaren aksi belirtilmedikçe (Hızlı kargo vb. uyarı simgeleri.) 2 iş günü içerisinde kargolanmaktadır.


%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.

%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER

Tüm organik ürünlerimiz sertifikalıdır.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

7X24 BİZE ULAŞIN

Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.

Kampanya ve indirimlerden haberdar olun.

Size yardımcı olmamızı ister misiniz?

X

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.

Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.